środa, 8 kwietnia 2015

Tangine z kalafiorem

1 cebula
2 piersi z kurczaka lub 2 ziemniaki w wersji wegetariańskiej
kalafior
3 lyzki rodzynek
1 łyżka miodu
garść płatków migdałów
liscie kolendry

Pasta tangine:
1 łyżka pasty z suszonych pomidorów
3 łyżki śmietany
kmin rzymski
kolendra
cynamon
czerwona papryka
czosnek granulowany
anyż lub przyprawa chińska
chilli

Cebulę podsmażyć z przyprawami i kurczakiem, dodać pasty z suszonych pomidorów, śmietany, następnie kalafior i opcjonalnie ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw, dołożyć miód, migdały i drobno posiekane liście kolendry, doprawić solą.

Podawać z kaszą kuskus doprawioną liśćmi kolendry, solą i sokiem z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz