niedziela, 5 sierpnia 2012

Dipy jogurtowe na grilla


Dip koperkowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
pęczek koperku
ząbek czosnku
sól, pieprz

Koperek posiekaj, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Dip musztardowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki ostrej musztardy
szczypta curry
szczypta kardamonu
szczypta pieprzu kajeńskiego

Połącz jogurt z musztardą. Dopraw curry, kardamonem i pieprzem kajeńskim. Przed podaniem posyp curry.

Dip pomidorowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki keczupu
po szczypcie ostrej i słodkiej papryki
sól, pieprz

Wymieszaj jogurt z przecierem pomidorowym i keczupem. Dopraw ostrą i słodką papryka, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp słodką papryką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz