piątek, 9 marca 2012

Bagietka z grillowanym kurczakiem

1 bagietka pokrojona na kawałki
2 filety z kurczaka
sok z 1 cytryny
1 dojrzałe awokado
6-10 plasterków suszonych pomidorów
1-2 duże garście roszponki
majonez
masło lub margaryna do smażenia
sól
pieprz


Filety z kurczaka oczyść, umyj, osusz, pokrój na plastry i usmaż na patelni grillowej. Przełóż do miseczki, skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj. Roszponkę umyj i osusz. Awokado obierz, przekrój wzdłuż na pół i usuń pestkę. Pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Kawałki bagietki przekrój wzdłuż na pół, cienko posmaruj masłem lub margaryną i przełóż natłuszczoną stroną do dołu na rozgrzaną patelnię grillową. Gdy się zrumienią, zdejmij z ognia.
Każdą kromkę posmaruj majonezem, na nim ułóż kawałki kurczaka, plastry awokado i  suszonych pomidorów. Na wierzch ułóż po kilka listków roszponki, przykryj górną częścią kanapki i podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz