piątek, 9 marca 2012

Bagietka z łososiem i kaparami

4 małe bagietki pszenne
100 g kremowego białego serka śmietankowego
200 g łososia wędzonego
masło lub margaryna
sok z cytryny

salsa:
2 dojrzałe pomidory
2 cebulki dymki
2 łyżki małych kaparów
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
oliwa
sól 
pieprz


Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, usuń sok i pestki, miąższ pokrój w kostkę. Cebulkę obierz i drobno posiekaj. W misce wymieszaj pomidory z cebulką, kaparami i koperkiem, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, posmaruj cienko masłem lub margaryną i przesmaż na patelni grillowej. Następnie każdą posmaruj serkiem, na dolnych połówkach ułóż plastry łososia, skrop cytryną, a na wierzch ułóż po porcji salsy i podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz