piątek, 9 marca 2012

Kanapka

8 kromek pieczywa chrupkiego
1 limonka
75 g masła lub margaryny
2 cm świeżego korzenia imbiru
300 g ogonków raków w zalewie
3 łyżki gęstego majonezu
sól
pieprz kajeński
czerwony pieprz do dekoracji
roszponka do dekoracji


Masło lub margarynę wymieszaj z sokiem i skórką otartą z limonki. Imbir obierz, opłucz i zetrzyj na tarce, wymieszaj z limonkowym masłem. Całość energicznie utrzyj na gęstą masę. Ogonki raków odsącz z zalewy i wymieszaj z majonezem, dopraw solą i pieprzem kajeńskim.
Kromki pieczywa posmaruj aromatycznym masłem lub margaryną, rozłóż na nich sałatkę z raków i udekoruj czerwonym pieprzem oraz roszponką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz