Sałatka francuska - składniki
- 2 torebki ryżu
- 100 g pieczonego mięsa (schabu
- szynki
- indyka
- kurczaka - takiego
- jakie zostało z obiadu z poprzedniego dnia)
- 1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
- 2 gotowane marchewki
- 1 gotowana pietruszka
- 1 soczyste kwaskowate jabłko
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Sałatka francuska - sposób przygotowania
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu, przelej zimna wodą i dokładnie osącz. Pokrój w kostkę pieczone mięso, marchewki, pietruszkę i obrane ze skórki jabłko. Wymieszaj z ryżem, wsyp groszek i posiekaną drobno zieloną pietruszkę. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, jeszcze raz wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz