przyprawy
Nadzienie 1:
pieczarki (5-6 srednich)
ser żółty
masło
zielona pietruszka
Nadzienie 2:
Podsmaż szpinak z camembertem i czosnkiem
Piersi dokładnie rozbic na cieniutko posypać przyprawami-odstawic na 5 min Pieczarki pokroic w plasterki i udusic na maśle przez ok 10 min Ser pokroic w grubsze paski Na rozbitych piersiach rozłozyc pieczarki, ser, wiórki masła i posypac pietruszką. Następnie nasze piersi zawijamy w ruloniki (można spiąć wykałaczka), należy podwinąć końce by nadzienie nie wypłaynęło bokami. Gotowe devolay'e panierujemy w mące, jajku i w bułce i obsamżamy na oleju. Co troche przewracamy nasze roladki, az beda gotowe! Patelnię można przykryć pokrywką by szybciej doszły.
ser żółty
masło
zielona pietruszka
Nadzienie 2:
Podsmaż szpinak z camembertem i czosnkiem
Piersi dokładnie rozbic na cieniutko posypać przyprawami-odstawic na 5 min Pieczarki pokroic w plasterki i udusic na maśle przez ok 10 min Ser pokroic w grubsze paski Na rozbitych piersiach rozłozyc pieczarki, ser, wiórki masła i posypac pietruszką. Następnie nasze piersi zawijamy w ruloniki (można spiąć wykałaczka), należy podwinąć końce by nadzienie nie wypłaynęło bokami. Gotowe devolay'e panierujemy w mące, jajku i w bułce i obsamżamy na oleju. Co troche przewracamy nasze roladki, az beda gotowe! Patelnię można przykryć pokrywką by szybciej doszły.
Podawać z ziemniakami i surówką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz