2-3 ziemniaki średniej wielkości ugotowane w mundurkach
3 marchewki średniej wielkości
1/3 selera
1 pietruszka
3 jajka ugotowane na twardo
3-4 średnie ogórki kiszone
1 jabłko obrane
1 szklanka groszku konserwowego odsączonego
sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki
około 200 ml majonezu
opcjonalnie kilka łyżek gęstej śmietany (12% - 18%) z kubeczka
Obrane warzywa ugotować do miękkości, wywar warzywny wykorzystać przy gotowaniu zupy. Osobno ugotować ziemniaki w mundurkach, po ugotowaniu obrać.
1 pietruszka
3 jajka ugotowane na twardo
3-4 średnie ogórki kiszone
1 jabłko obrane
1 szklanka groszku konserwowego odsączonego
sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki
około 200 ml majonezu
opcjonalnie kilka łyżek gęstej śmietany (12% - 18%) z kubeczka
Obrane warzywa ugotować do miękkości, wywar warzywny wykorzystać przy gotowaniu zupy. Osobno ugotować ziemniaki w mundurkach, po ugotowaniu obrać.
Ugotowane warzywa, obrane ziemniaki, jajka, obrane jabłko, ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, dodać groszek, majonez i śmietanę oraz natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem,
Sałatka najlepsza jest następnego dnia. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz