Składniki
- po 3 czerwone, zielone i żółte papryki
- 6 łyżeczek oliwy
- sok z 1 cytryny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 400 g tuńczyka z puszki
- 4 łyżki kaparów
- 15 dużych kaparów z ogonkami (do dekoracji)
Sposób przygotowania
Papryki grillujemy, po ostygnięciu zdejmujemy z nich skórkę i kroimy je na cienkie paski. Przez 30-60 minut marynujemy w mieszaninie oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu. Osączonego z oleju tuńczyka kruszymy i mieszamy z kaparami. Odsączamy paprykę, nie wylewając marynaty. Zawijamy tuńczyka w paski papryki i polewamy marynatą. Podajemy z dużymi kaparami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz