Dip koperkowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
pęczek koperku
ząbek czosnku
sól, pieprz
Koperek posiekaj, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Dip musztardowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki ostrej musztardy
szczypta curry
szczypta kardamonu
szczypta pieprzu kajeńskiego
Połącz jogurt z musztardą. Dopraw curry, kardamonem i pieprzem kajeńskim. Przed podaniem posyp curry.
Dip pomidorowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki keczupu
po szczypcie ostrej i słodkiej papryki
sól, pieprz
Wymieszaj jogurt z przecierem pomidorowym i keczupem. Dopraw ostrą i słodką papryka, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp słodką papryką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz