wtorek, 21 lutego 2012

Gulasz z pieczarkami

1/2 kg polędwicy wołowej
300 g pieczarek
2 cebule
1/2 szklanki śmietany 22-proc.
1 łyżka mąki
1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka masła
olej do smażenia
sól
pieprz


Polędwicę pokrój w cienkie paseczki, cebulę w piórka, a pieczarki w grube plastry. Na dużej patelni rozgrzej masło, dodaj olej, zrumień pieczarki i zdejmij. Na tej samej patelni zrumień posoloną cebulę i także zdejmij. Na patelnię wrzuć oprószoną mąką polędwicę, a gdy będzie rumiana, dodaj pieczarki i cebulę, wlej śmietanę, dodaj koncentrat, dopraw solą i pieprzem. Duś ok. 10 minut, aby sos zgęstniał. Podawaj gorący.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz