poniedziałek, 20 lutego 2012

Sałatka z mango i awokado

Sałatka z mango i awokado
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 dojrzałe mango
2 garści rukoli, umytej i osuszonej
2-3 łyżki orzechów włoskich, grubo posiekanych
1 łyżka delikatnej oliwy z oliwek
sok z cytryny, do smaku
świeżo mielony czarny pieprz
Mango przetnij na pół, prowadząc nóż tuż przy pestce (uważaj, by się nie skaleczyć). Obierz ze skórki i potnij w plasterki. Przełóż do miski. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę i wyjmij łyżką miąższ ze skórki. Pokrój w plasterki, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny, by awokado nie ciemniało. Dodaj porwane listki rukoli, orzechy, oliwę i wymieszaj. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz