poniedziałek, 20 lutego 2012

Sałatka francuska

Sałatka francuska - składniki
  • 2 torebki ryżu
  • 100 g pieczonego mięsa (schabu
  • szynki
  • indyka
  • kurczaka - takiego
  • jakie zostało z obiadu z poprzedniego dnia)
  • 1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
  • 2 gotowane marchewki
  • 1 gotowana pietruszka
  • 1 soczyste kwaskowate jabłko
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Sałatka francuska - sposób przygotowania
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu, przelej zimna wodą i dokładnie osącz. Pokrój w kostkę pieczone mięso, marchewki, pietruszkę i obrane ze skórki jabłko. Wymieszaj z ryżem, wsyp groszek i posiekaną drobno zieloną pietruszkę. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, jeszcze raz wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz