2 jajka, lekko ubite
80g cukru pudru240ml mleka
100g masła, rozpuścić
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
odrobinę cynamonu
2 obrane pokrojone na drobno jabłka bez ogryzki
200g cukierków toffe
- Nagrzać piekarnik do 190C i wsadzić formę do muffinek.
- Pomieszać jajka, cukier, mleko i rozpuszczone masło w dużej misie. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Dokładnie wymieszać.
- Dodać pokrojone drobno jabłka. Wymieszać.
- Wypełnij w 1/4 foremki do muffin połową przygotowanej masy. Na wierzch połóż toffe i przykryj resztą masy tak by foremki były wypełnione do połowy.
- Należy piec przez 30-35 minut aż ładnie wyrosną i się zarumienią. Ostudzić. Podawać ciepłe lub zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz