wtorek, 1 listopada 2011

Domowy burger


Mięso:
1 small onion , finely chopped
sunflower oil , for frying
1 tsp dried oregano
1 tsp ground cumin
1 tsp paprika
500g minced beef
1 tbsp Worcestershire sauce
1 egg , lightly beaten

To make the burgers, gently fry the onion in 1 tbsp oil with the oregano, cumin and paprika. When soft, transfer to a large bowl and cool. Add the beef, Worcestershire sauce and season. Mix well and add just enough egg to bind the meat together. Form into 4 burgers about 2 cm thick. Chill until needed (you can make these a day ahead).

Sos:
6 tbsp mayonnaise
1 fat garlic clove , crushed
a small bunch of flat-leaf parsley , chopped
a small bunch of dill , chopped
a large pinch of onion powder or granules (optional)
a couple of good squeezes lemon juice

Pomieszaj składniki sosu, doprawić, przykryć, schłodzić, wyciagnąć z lodówki gdy potrzebny.

Do przybrania:
Bułka z ziarnem sezamu, sałata lodowa, pokrojony w plastry pomidor, pokrojone na plasterki korniszony, ser cheddar w plasterkach.


Zgrillować mięso przez 5-6 minut z każdej strony, 8-9 dobrze wysmażony.
Lekko zgrilować połówki bułki z sezamem

Położyć plasterek sera cheddar, kilka listów sałaty, plaster pomidora, sos, mięso, ogórek konserwowy, plasterek cheddar. wsadzić na chwilę do piekarnika lub mikrofali tak by ser się lekko rozpuścił. Podawać z frytkami. i ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz