wtorek, 1 listopada 2011

Nugetsy z frytkami

50 dkg fileta z kurczaka,
2 jaja,
100g płatków kukurydzianych,
2-3 łyżki mąki,
200g śmietany 18%.


1. Pierś z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki.
2. W jednej miseczce rozmieszać za pomocą widelca dwa jajka, do drugiej miseczki wsypać mąkę.
3. Płatki kukurydziane i nachosy wsypać do czystego woreczka foliowego (nie zawiązywać go!), położyć go na blacie kuchennym, przykryć ściereczką kuchenną i za pomocą wałka dokładnie rozdrobnić.
4. Rozdrobnione płatki i nachosy wsypać do trzeciej miseczki i wymieszać.
5. Doprawione filety z piersi kurczaka panierować w mące, jajku i płatkach wymieszanych z nachos (w takiej kolejności!).
6. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć piersi na złoty kolor z dwóch stron.
7. Po usmażeniu nuggetsy odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.
8. Nuggetsy serwować ze śmietaną lub innym dipem i frytkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz