niedziela, 30 października 2011

Muffiny z jabłkiem i toffi


2 jajka, lekko ubite
80g cukru pudru240ml mleka
100g masła, rozpuścić
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
odrobinę cynamonu
2 obrane pokrojone na drobno jabłka bez ogryzki
200g cukierków toffe
  1. Nagrzać piekarnik do 190C i wsadzić formę do muffinek.
  2. Pomieszać jajka, cukier, mleko i rozpuszczone masło w dużej misie. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Dokładnie wymieszać.
  3. Dodać pokrojone drobno jabłka. Wymieszać.
  4. Wypełnij w 1/4 foremki do muffin połową przygotowanej masy. Na wierzch połóż toffe i przykryj resztą masy tak by foremki były wypełnione do połowy.
  5. Należy piec przez 30-35 minut aż ładnie wyrosną i się zarumienią. Ostudzić. Podawać ciepłe lub zimne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz