sobota, 22 października 2011

Pasta tuńczykowo - koperkowa

1 puszka tuńczyka w oleju 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
koperek 
3 ząbki czosnku 
1 cebula 
20 dag żółtego sera 
5 łyżek śmietany 18% 
3 łyżki majonezu 
sól 
pieprz




Tuńczyki osączyć z zalewy. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać i zmiażdżyć przez praskę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Przygotowane wcześniej składniki przełożyć do miski. Dodać śmietanę i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
Gotową pastą smarować pieczywo lub krakersy.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz