poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Grillowane w bekonie białe kiełbaski nadziewane serem

Składniki dla 4 osób:
8 długich białych kiełbasek grillowych
8 słupków sera cheddar
8 plastrów chudego boczku
2 łyżki oleju rzepakowego do natłuszczenia grilla
16 mini ogóreczków Smak
1 opakowanie przyprawy Grill klasyczny Prymat
1 łyżeczka Papryki słodkiej Prymat
4 łyżeczki Musztardy kremskiej Prymat
4 łyżeczki Chrzanu tartego Smak

Przygotowanie:
Białe kiełbaski naciąć wzdłuż, wypełnić serem, posypać przyprawą grillową i słodką papryką, owinąć w plastry boczku. Grill rozgrzać, natłuścić i piec kiełbaski po 5 minut z każdej strony, aż boczek się zrumieni i będzie chrupiący. Podawać z mini ogóreczkami, musztardą i chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz