poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Kurczak z pesto, mozarellą i makaronem

Składniki:
600 g piersi z kurczaka
400 g makaronu kokardki
10 pomidorków koktajlowych
5 łyżek pesto
1 ser mozzarella
Pieprz
Oliwa
Sól

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój na plastry, lekko rozbij ręką, posyp solą i pieprzem, przysmaż z obu stron na patelni z odrobiną oliwy. Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry. Przełóż kawałki mięsa do naczynia żaroodpornego, każdy kawałek posmaruj pesto i połóż na nim plaster sera. Kawałki polej odrobiną oliwy, udekoruj talerz połówkami pomidorków. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy danie będzie się zapiekać, ugotuj makaron, wymieszaj go z pozostałym pesto. Gotowe mięso podawaj z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz