poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Sałata z gruszką i orzechami

Składniki:
1/2 szklanki orzechów pekan
3 twardsze gruszki
2 garście liści szpinaku
2 garście rukoli
parę liści sałaty
1 główka radicchio
50 g sera pleśniowego
1/2 szklanki jogurtu
sól, pieprz gruboziarnisty

Przygotowanie:
Orzechy podpiec na patelni około 2 minut / silniej pachną /, uważać , żeby nie przypalić , bo
będą gorzkie .Gruszki umyć , wyjąć gniazda nasienne i obrać , pokroić w cienki półplastry.
Liście sałaty, rukoli , szpinaku , radicchio umyć, porwać palcami i ułożyć na półmisku .
Ułożyć pokrojone gruszki i zalać sosem /ser pleśniowy zmiksować z jogurtem / , posypać
wszystko pieprzem gruboziarnistym i orzechami pekanowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz