poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Tarta z warzywami

Składniki:
250 ml śmietanki 30%
100 g tartego żółtego sera
3 ząbki czosnku
3 jaja
2 cukinie
2 papryki
1 bakłażan
Opakowanie ciasta francuskiego
Koncentrat pomidorowy
Tymianek

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć pokrojony czosnek i warzywa pokrojone w kostkę. Wrzuć paprykę, potem cukinię, a na końcu bakłażana. Dodaj tymianek, odrobinę soli i duś około 10 minut. Jaja wymieszaj ze śmietanką i 2 łyżkami koncentratu. Ciasto przełóż do tortownicy lub naczynia żaroodpornego. Włóż na 10 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni. W tym czasie na ciasto wyłóż warzywa, polej je masą jajeczną, posyp serem, zapiekaj 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz