poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Leczo

Składniki:
500 g suchej kiełbasy
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 czerwone papryki
2 liście laurowe
2 żółte papryki
2 cukinie
2 cebule
1 czerwona cebula
majeranek

Przygotowanie:
Kiełbasę przekrój wzdłuż na połowę, a następnie w plasterki. Rozgrzej głęboką patelnie lub rondel, dodaj odrobinę oliwy i kiełbasę, smaż ją około 2 minut. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. Cukinie pokrój w plasterki. Papryki przekrój, pozbądź się środków i pokrój w kostkę. Na patelnię wrzuć cebulę i czosnek, smaż około 2 min., następnie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, odrobinę majeranku, liście laurowe i koncentrat, wymieszaj i smaż około 2 min. Po tym czasie dodaj cukinię i pół szklanki wody. Duś około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz